-
FORMA SILIKONOWA DO CHLEBA KEKSU KINGHOFF KH-1626
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | Brak |
Dostępność | Mało 14 szt. |
Waga | 0.2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5908287216266 |
Zamówienie telefoniczne: 793 552 350
Zostaw telefon |
Forma silikonowa do pieczenia chleba, keksu, pasztetu
Wykonane z 100% silikonu przeznaczonego do kontaktu z żywnością, dzięki czemu formy są bardziej stabilne i trwalsze.
Ekonomiczna:
Umożliwia lepszą cyrkulację ciepła i zimna
Do 20% krótszy czas pieczenia
Materiał zapewnia równomierne pieczenie Łatwe odchodzenie wypieku od ścianek
Praktyczna:
Nie wymaga natłuszczania
Łatwe przechowywanie
Odporna na zabrudzenia
Nie odbarwia się
Nie chłonie zapachów
Łatwa w czyszczeniu i pielęgnacji
Przystosowana do mycia w zmywarce
Trwała:
Nie odkształca się
Pod wpływem temperatury wraca do pierwotnego kształtu
Temperatura stosowania od -40°C do 250°C
Bezpieczna:
Posiada atest inspektora sanitarnego
Neutralna dla jedzenia
Nadaje się do:
Piekarnika
Kuchenki mikrofalowej
Lodówki
Zamrażalnika
Zmywarki
Wymiary: 27,5 x 14 X 6,5 cm
Cechy form silikonowych:
1. Formy silikonowe są uniwersalne, doskonale nadają się do niskich jak i wysokich temperatur. Standardowo formy wytrzymują temperaturę od -40oC do +250oC .
- Temperatura górna wynosi nawet do 250oC ( w zależności od producenta) Nie ma znaczenia, czy będziemy piec w piecyku elektrycznym z termoobiegiem lub bez, czy w gazowym, choć warto pamiętać, aby nie stawiać form tuż nad palącym się płomieniem.
- W formach można przyrządzać także dania wymagające chłodzenia, a nawet mrożenia. Niskie czy wysokie temperatury nie powodują odkształcania się form, ani ich roztapiania.
2. Formy silikonowe są odporne na tzw. szok termiczny. Wytrzymują gwałtowne zmiany temperatur i tak po wyjęciu z zamrażalnika można włożyć formę od razu do piekarnika.
3. Można ich używać do piekarników, zamrażarek, lodówek, kuchenek mikrofalowych jak również myć w zmywarkach.
4. Dzięki elastyczności, formy zajmują mało miejsca przy przechowywaniu, co równa się z oszczędnością miejsca w Twojej kuchni.
5. Silikon bardzo szybko stygnie, dzięki czemu już po upływie 2 min od wyjęcia z gorącego urządzenia, można bezpiecznie dotykać formę.
6. Ich zaletą jest również oszczędność energii. Silikon dobrze przewodzi ciepło, co sprawia, że czas pieczenia w tych formach jest krótszy niż w innych o 10-20%.
7. Potrawy nie przywierają, a co najważniejsze form silikonowych (oprócz pierwszego razu po zakupie) nie trzeba ich natłuszczać przed pieczeniem, co czyni Twoją kuchnię zdrowszą. Wyjęcie produktów z formy nie sprawi kłopotów, ciasta lub potrawy nie tracąc kształtu przy wyjmowaniu.
8. Formy bardzo łatwo umyć pod bieżącą wodą lub w zmywarce. Nie trzeba ich szorować, wystarczy przetrzeć miękkim zmywakiem. Silikon szybko schnie.
- Producenci